Polityka prywatności

przez Administrator

Polityka cookies

Polityka plików „cookies” strony internetowej www.domdziecka.bialystok.pl

  1. Pliki cookies (tzw. ciasteczka) to dane informatyczne przechowywane na urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające:
  • nazwę strony internetowej, z której pochodzą,
  • czas przechowywania na urządzeniu końcowym,
  • unikalny numer.
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze strony internetowej w celu:
  • możliwości logowania i utrzymania sesji użytkownika na każdej kolejnej podstronie serwisu,
  • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika (w tym zapamiętania ustawień dotyczących dostępności),
  • tworzenia anonimowych statystyk w wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.
  1. Pliki cookies wykorzystane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.
  2. Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, mapy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.
  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  4. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez użytkownika w taki sposób aby blokować automatyczną obsługę cookies w przeglądarce lub każdorazowo informować o przesłaniu cookies na urządzenie końcowe.
  5. Użytkownicy strony internetowej mogą w każdym momencie dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Przykładowe opcje edytowania polityki cookies w najpopularniejszych przeglądarkach:
  • Google Chrome: Menu > Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > Prywatność > Ustawienia treści > Pliki cookies – należy wybrać odpowiednią opcję.
  • Internet Explorer: Menu > Narzędzia > Opcje internetowe > Prywatność – należy wybrać odpowiednią opcję.
  • Mozilla Firefox: Menu > Opcje > Prywatność > Historia – należy wybrać odpowiednią opcję.
  • Opera: Menu > Preferencje > Zaawansowane > Ciasteczka – należy wybrać odpowiednią opcję.
  • Safari: Menu > Preferencje > Prywatność > Pliki cookies – należy wybrać odpowiednią opcję.
  1. Zmiana ustawień dotyczących cookies w przeglądarce internetowej użytkownika może uniemożliwić poprawne działanie strony internetowej.

 

Ochrona danych osobowych

  1. Zgodnie z art. 13 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informujemy, iż:
  2. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej im. dr Ireny Białówny w Białymstoku przy ul. 11 Listopada 6, Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej „Radość” w Białymstoku przy ul. 11 Listopada 6a/1, Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej „Nadzieja” w Białymstoku przy ul. 11 Listopada 6a/2, tel: 85 742 40 11, 85 742 40 12 , mail: [email protected] ;
  3. kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – [email protected] ;
  4. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji ustawowych zadań placówki opiekuńczo-wychowawczej – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz na podstawie art. 9 ust.1 lit. ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
  5. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa;
  6. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą w czasie określonym przepisami prawa, zgodnie z instrukcją kancelaryjną;
  7. posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania;
  8. ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego;
  9. podanie danych osobowych w zakresie wymaganym ustawodawstwem: Kodeks postępowania administracyjnego, ustawa z dnia 9 czerwca 2011 r. o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej (Dz. U. z 2018 r., poz. 996) jest obligatoryjne.

Ta strona używa ciasteczek, aby poprawić odczucia z jej użytkowania. Mamy nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu. Akceptuj Czytaj więcej